iWoman Forum Kariera Praca

Czy przelozeni maja szacunek do swoich pracownikow?

Zacznij nowy temat
  • Różnie to bywa, ale wydaje mi się, że z czasem ludzie, którzy dojdą już do stanowiska kierowniczego zapominają o tym jak to jest być podwładnym, początkowo może chcą uchodzic za fajnych, równych, a z czasem coraz bardziej stają się "górą", "władzą". Z czasem może przestaje im zależeć na dobrych układach z pracownikami, a liczy się tylko zysk, tylko własne ambicje, tylko własny tyłek, by nie podpaść władzy wyższej. Czasem ciężar odpowiedzialności za firmę, instytucję daje o sobie znać. Nie ma co tu generalizować, bo są ludzie i ludziska. Szacunek większy albo mniejszy powinni mieć, w końcu powinni zatrudniać takich pracowników, którzy ich zdaniem są godni szacunku.
  • fiore93 4.02, 12:36:19
    fiore93
  • W prywatnej firmie łatwiej o szacunek przełożonego, bo w końcu zależy mu na pracowniku. Na państwowym z reguły każdy sobie rzepkę skrobie.
  • totylkoizka 5.02, 13:44:46
    totylkoizka
  • nie spotkalam sie z szacunkiem w pracy jak dotad
  • fofo4 5.02, 14:17:58
    fofo4
  • Oj , pracowałam w instytucji , z którą każdy z nas ma kontakt (nie ważne jaka to firma) .Byłam szczęśliwa kiedy dostałam pracę - wiadomo pewna firma , dobry socjal , kontakt z ludźmi . Szefowa wydawała się być miłą osobą. A tu psikus - brak szacunku dla podwładnych , wymagania ponad to co robić powinnyśmy , ciągłe pretensje , podkopywanie poczucia własnej wartości u pracowników , mobbing. Jednym słowem koszmar. Najgorsze ,że w tej instytucji jest to na porządku dziennym - szefowa to bóg i tylko jej zdanie liczy się w kadrach . Jeśli podpadniesz , bo nie chcesz zostać na darmowych nadgodzinach lub nie daj boże masz czelność poprosić o opiekę , bo nie masz z kim dziecka zostawić , a nie chcesz brać zwolnienia od lekarza masz przechlapane . Dzięki Bogu już zrezygnowałam z tej pracy . Teraz pracuję na własny rachunek i jestem zadowolona :)
  • monikasz 5.02, 16:17:46
    monikasz
  • To chyba bardzo zalezy od charakteru osoby - szefa. Jeden ma szacunek drugi nie, bez względu czy to firma państwowa czy prywatna. To indywidualna sprawa.
  • agatkaaax 5.02, 17:09:05
    agatkaaax
  • alinka59 napisał(a):
    Z tym szacunkiem to rożnie bywa zdarza się że go nie ma

zleży jakim jest pracodawcą i jakie ma podejscie sam do siebie
  • mbk01 5.02, 19:50:50
    mbk01
  • Wszystko to kwestia na kogo trafisz, ale też konsekwencja kultury firmy. Jeśli taka nastawiona jest wyłącznie na wynik, niezależnie od teo jak on ma być zrobiony, to o szacunek raczej trudno. Wyciska się ludzi jak cytrynę i na szacunek zostaje bardzo mało miejsca... Byłam, widziałam. Odeszłam i nie żałuję.
  • Ja, Sylwia 5.02, 20:17:54
    Ja, Sylwia
  • Wszystko zależy od podejścia relacja pracownik-szef.
  • nie 5.02, 21:40:28
    nie
    [online]
  • Ja jestem specjalistką w swojej dziedzinie i tak naprawdę to mi "rybka" czy szefowa mnie lubi, czy nie. Robię swoje, dobrze to robię, jestem po dobrych studiach i może mi naskakać.
  • danatwa 5.02, 21:57:11
    danatwa
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 następna

ODPOWIEDZ

Jesteś niezalogowany: ZALOGUJ SIĘ / ZAREJESTRUJ SIĘ
Obserwuj ten wątek    Powiadom mnie mailem, gdy ktoś odpowie na mój post