iWoman.pl Forum Kariera Praca Pisz szybciej, będziesz lepszym pracownikiem

Grupa: Kariera / Praca

Pisz szybciej, będziesz lepszym pracownikiem
16.02, 08:18:08
~o_O
Po latach spędzonych przy klawiaturze bezwzrokowe pisanie samo przychodzi. Wklejam link do fajnego softu w którym można bez trudu sprawdzić swoją szybkość pisania. ;) http://pisaniebezwzrokowe.pl/test_szybkosci.html
cytuj #
isa 16.02, 08:41:30
isa
To racja, warto poświęcić trochę czasu i nauczyć sie tak pisać, to jest przydatne zwłaszcza w pracach biurowych, mnie już 2 razy sprawdzali jak sobie radzę z klawiaturą. Zazwyczaj na rozmowie kwalifikacyjnej dają Ci jakieś pismo do napisania albo przepisania.
cytuj #
16.02, 10:15:04
~hamulec postępu
Jasne!!! Szybko, jeszcze szybciej, będziesz miał więcej czasu .... na kolejną robotę.
W starych dokumentach znalazłem odpis świadectwa maturalnego pisany na maszynie w latach 70-tych ub. wieku.
Dla młodych informacja: ksero wówczas nie było (nie do uwierzenia, ale nie było i już).
Odpis zajmuje pełne dwie strony zapisane drobnym drukiem i na moje oko sprawnej maszynistce zajmowało to z 1,5 godziny, nie ma błędów, poprawek itp.
Dziś robi się to w jakieś 10 sekund uwzględniając przekładanie stron.
I przykładów takich czynności skróconych kilkakrotnie można mnożyć w każdej dziedzinie.
Czyli racjonalnie rozumując wszyscy powinniśmy mieć o wiele więcej wolnego czasu, albo o wiele więcej zarabiać, a jak to wygląda w praktyce?
Ciągła pogoń, brak czasu i marne zarobki.
Komu więc to służy? Gdzie miejsce na CZŁOWIEKA?

Tylko kto jeszcze zadaje sobie takie pytania.
cytuj #
16.02, 11:01:02
~maxio2
przeciez o to chodzi, o wyzysk czlowieka. Mamy XXI wiek, a suma wszystkich podatkow, ktore tylko roznie sie nazywaja przekroczyla 70%, to gorzej niz w sredniowieczu. Nie mamy klasy sredniej, a przeciez czlowiek zapracowany to czlowiek nie majacy czasu na refleksje i przemyslenia i ogolny rozwoj. I o to wladzy chodzi, dzieki temu oni moga zyc na wlasciwym poziomie
cytuj #
17.02, 01:12:17
~fuckyou
"To katastrofa!" sorry ale trochę to śmieszne, tragedia ogólnonarodowa ktoś nie umie pisać nie patrząc na klawiaturę. To już jakiś obłęd
cytuj #
18.02, 11:58:58
~Mariola191
Wszedłam właśnie na http://piskle.pl (bo bezwzrokowo.pl jest dla firm) i spodobało mi się. Łatwy i przyjemny program do nauki pisania bezwzrokowego. Bierzaca statystyka w czasie nauki świadczy o wysokim poziomie kursu.
cytuj #
19.02, 11:35:36
~hamulec postępu
Mariola, popracuj może nad poprawną pisownią i dopiero potem spróbuj pisać szybko.
cytuj #

Jesteś niezalogowany: zaloguj się / zarejestruj się

Podpis:   
Podaj pierwszy znak kodu RPRic