iWoman.pl Forum Rodzina Ślub Suknie ślubne nowe czy używane?

Grupa: Rodzina / Ślub

Suknie ślubne nowe czy używane?
sara11 18.06.09, 18:02:02
sara11
Za kilka misięcy czekają mnie poszukiwania sukni na ten wyjątkowy dzień. Przeglądając w internecie przepiękne suknie ślubne w przeróżnych cenach zaczynam się poważnie zastanawiać nad tym, czy zdecydować się na nową, wymarzoną suknie czy może kupić znacznie taniej używaną. Suknie ślubne oferowane z drugiej ręki są równie piękne jak nowe suknie ślubne ale znacznie tańsze. Tylko pytanie czy znajde odpowiednią dla siebie bo pewnie trzeba się naszukać. Jakie jest Wasze zdanie na ten tamat, jakie suknie śubne Wy miałyście?
cytuj #
*Kate* 18.06.09, 18:38:01
*Kate*
Dość niedawno stałam przed podobnym wyborem jeśli chodzi o suknie ślubne. Mogłam kupić droższą suknię i potem ją sprzedać lub tańszą i zostawić ją na pamiątkę. Zdecydowałam się na uszycie w sprawdzonym salonie i myślę, że to była dobra decyzja bo moja suknie niczym się nie różni od tych drogich, sproadzanych z zagranicy i idealnie na mnie pasuje. Ale takie rozwiązanie wymaga cierpliwości i czasu bo suknie ślubne szyje się długo. Powodzenia.
cytuj #
kowalska_edyta 7.01.10, 23:28:36
kowalska_edyta
Saro przede mną ten sam dylemat. Początkowo chciałam wypożyczyć sukienkę, bo po co mi ona po weselu i w ogóle to tańsza opcja. Ale okazało się, że w wypożyczalni nie zawsze są suknie w takim kolorze i stanie jak byśmy tego pragnęły. No i ostatecznie chyba będę szyć od podstaw i odsprzedawać.
cytuj #
Jastinka 8.01.10, 08:40:33
Jastinka
Wypożyczenie sukni było by tańsze, ale czy znajdziemy odpowiednią sukienkę? Już nie długo wyruszam na poszukiwania, jeśli się nie uda pozostaje uszycie i kupienie nowej.
cytuj #
8.01.10, 08:59:48
~Konto usunięte
ja kupiłam nową, ale jeśli ktoś chciałby piękną używaną za 1/3 ceny to zapraszam :)
cytuj #
ziutkak 8.01.10, 09:08:50
ziutkak
myślę, że najlepiej kupić nową, i ewentualnie wtedy oddać w komis do salonu;)))ponieważ chcę po weselu pojechać na sesję zdjęciową nad morze,albo gdzieś, w związku z czym wolałabym mieć swoją własną, wtedy przynajmniej nie muszę się martwić, że się wybrudzi czy coś;))))
cytuj #
malinka24 8.01.10, 10:05:42
malinka24
Ja np miałam używaną, po prostu z braku aż tylu funduszów na nową. Ale jak kogoś na to stać to na pewno dużo większy komfort jest w sukience nowej. Tylko najlepiej albo kupić, albo odkupić, jak tu koleżanka napisała, bo różne bywają nieprzewidywalne sytuacje. Np moja suknia już nie nadawałaby się dla kogoś innego, bo mi się zaplamiła i nie dało rady tego odprać.
cytuj #
8.01.10, 11:35:23
~Konto usunięte
Ja uważam że lepsza jest nowa suknia ślubna niż używana... trzeba poszukać w internecie dużo jest ogłoszeń, żeby uszyć na zamówienie suknie można wybrać z wielu rodzajów już gotowych wzorów albo uszyć własny projekt i dobrać kolor w zależności od gusty i nie kosztuje to wcale dużo więcej.
cytuj #
sweetdream 8.01.10, 19:33:52
sweetdream
Ja też wybrałam nową sukienkę. Uszyta była dokładnie na moje wymiary - idealnie dopasowana. Teraz mało kto trzyma sukienkę na pamiątkę,większość jednak sprzedaje po ślubie.
cytuj #
anetaa_88 8.01.10, 20:21:20
anetaa_88
Też bym wybrała nową sukienkę, ewentualnie później ją odsprzedała
cytuj #

Jesteś niezalogowany: zaloguj się / zarejestruj się

Podpis:   
Podaj trzeci znak kodu PHkNc