Grupa: Zdrowie i uroda / Pielęgnacja

włosy a prostownica
dagmaraKa 22.02, 13:01:20
dagmaraKa
czy prostowanie włosów jest zdrowe, nie uszkadza ich? Moje włosy są do kitu, jakies takie pierze i właściwie bez wyprostowania nie nadają się do niczego, ale nie chcę przesadzać, bo zauważyłam, że staja się trochę łamliwe, czy to może być też od używania prostownicy?
cytuj #
alunia09 22.02, 13:45:36
alunia09
jasne, ze się niszczą, może spróbuj zamiast prostownicy używać preparatów do prostowania włosów albo chociaż jedwabiu, który skutecznie chroni przed łamliwością i nawilża
cytuj #
Jowita12 22.02, 15:20:12
Jowita12
Moim zdaniem prostownica niszczy strasznie włosy , ja bym uwazała z prostownicami!!
cytuj #
sabek 23.02, 10:33:09
sabek
mi od prostownicy zrobilo sie straszne siano na glowie, wazne jest zebys uzywala odpowiednich srodkow pielegnujacych i ochraniajacych wlosy przed wysoka temperatura
cytuj #
Ekspert_Philips 23.02, 13:34:10
Ekspert_Philips
Witaj Dagmaro,
podczas zabiegu prostowania korzystasz z bardzo wysokiej temperatury, oscylującej wokół 180°C. Istnieje więc ryzyko, że włosy ulegną zniszczeniu i przesuszeniu, można temu jednak zapobiec. Po pierwsze pamiętaj o tym, aby korzystać z urządzenia do stylizacji, zaopatrzonego w specjalne technologie ochronne. Jedną z nich jest system EHD, wykorzystany we wszystkich modelach prostownic Philips. Dzięki niemu płytki rozprowadzają ciepło w sposób równomierny i nie powstają szkodliwe, gorące punkty. Chciałabym także krótko opisać działanie jonizacji, która zachowuje naturalną wilgotność włosów. Powoduje ona, że są one gładkie, wyglądają zdrowo i nie elektryzują się.
Korzystanie z prostownicy, która spełnia powyższe kryteria, to jeszcze nie wszystko. Pamiętaj również o tym, aby zawsze bardzo dokładnie wysuszyć włosy przed rozpoczęciem stylizacji. Staraj się nie prostować zbyt długo jednego pasma, lecz wykonywać płynne, dynamiczne ruchy.
Mam nadzieję, że moje wskazówki Ci pomogą. W razie jakichkolwiek pytań, jestem do Twojej dyspozycji: ekspert@philips.com.
-----------------------------------------------------------------------
Ekspert Philips, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące produktów marki Philips. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.
cytuj #

Jesteś niezalogowany: zaloguj się / zarejestruj się

Podpis:   
Podaj drugi znak kodu 7Angg